петък, 25 април 2014 г.

Панорама на средните училища в Перник

На 29 и 30 април в Младежки дом - Мошино ще се проведе традиционната“Панорама на средните училища в област Перник” за представяне на средните училища с прием на ученици след завършен VІІ и VІІІ клас, за учебната 2014/ 2015 година.

Събитието се организира всяка година в партньорство с Регионален инспекторат по образование, Перник. Чрез изложението се създава възможност на всяко учебно заведение публично да презентира своя прием и негови представители да се срещнат с ученици от основните училища в кметство „Изток”.

В определените два дни, кандидат - гимназистите и техните родители ще могат да получат актуална информация за реда и условията на кандидатстване, както и да научат повече за профилите,специалностите и професиите, по които гимназиите предлагат обучение.

На 15-то по ред изложение в младежкия дом ще има представители от 12 профилирани и професионални гимназии, включително и от Ученическо общежитие – Перник.

След посочените дни всеки, който се нуждае от информация и консултация по приема ще може да я получи в Информационен център за образование, Младежки дом – Мошино. При желание на ученика може да се ползва и компютърна програма, подпомагаща професионалното ориентиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар