четвъртък, 26 март 2015 г.

Рамона Любомирова седна на стола на областния управител на Перник

За поредна година Областна администрация Перник участва в инициативата "Мениджър за един ден" провеждана от фондация "Джуниър Ачийвмънт България". Ученици от Професионална гимназия по икономика днес бяха начело на ръководни постове в администрацията. Макар и само за ден, младите хора се потопиха в работната атмосфера на областния управител, неговите заместници, главния секретар и директорите на дирекции.

На мястото на Областния управител Ирена Соколова застана Рамона Любомирова, завършваща тази година елитната гимназия.

„Да бъдеш мениджър за един ден в Областна администрация поставя границата между представата за длъжността и това, с което всъщност тя се характеризира. Днес ще имате възможност да заемете главни позиции в администрацията и да се запознаете с отговорността, която носят те. Ще представите своите виждания за развитието на региона, както и за участието на младите хора, като вас, в обществения живот” приветства учениците Ирена Соколова, след което запозна учениците с работата на екипа в областната администрация.

Тя представи ресорите на заместник областните управители, главния секретар, директорите на дирекции и координиращата функция на областния управител.

През интензивния ден, младежите участваха в провеждането на множество срещи и се включиха в работата по изготвяне на документи.

В края му те констатираха високото ниво на значимост и натовареност на административната работа, както и на отговорност на решенията вземани от областния управител.

”Вратите на администрацията са отворени за Вас и добрите Ви идеи. Бъдещето на България, трябва да го създадем заедно!” каза Ирена Соколова и връчи на младежите сертификати с логото на инициативата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар