сряда, 12 март 2014 г.

Ученичката Кристияна Методиева от Икономиката зае стола на министър Драгомир Стойнев

Министерство на икономиката и енергетиката се включи в инициативата „Мениджър за един ден“, съобщиха от пресцентъра на министерството.
Девет младежи от различни училища получиха възможността да оглавят водещи позиции в икономическото ведомство. Кристияна Методиева от Професионална гимназия по икономика-гр. Перник зае поста на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Заедно с него ученичката посети Народното събрание, където присъства на редовното заседание на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм и участва в блиц контрол.

„Мениджърите за един ден“ имаха възможността да се запознаят отблизо със структурата и функциите на Министерство на икономиката и енергетиката. Кристияна Методиева, Джесика Кьосева, Мария Илиева, Ина Чернева, Никола Дросос, Кристияна Блажева, Кристиана Методиева, Екатерина Ангелова, Петя Цветкова и Габриела Ангелова се срещнаха с главния и парламентарния секретар на МИЕ, както и със заместник-министрите на икономиката и енергетика, които им представиха дейностите на ведомството в различните ресори – вътрешна икономическа политика, външна икономическа политика, енергетика, туризъм и европейски фондове, съобщи агенция.

В края на деня, министър Драгомир Стойнев събра бъдещите предприемачи на оперативна среща, по време на която всеки един от учениците изрази личните си впечатления от работата си с екипа на МИЕ. На церемонията по закриване на инициативата, икономическият министър покани деветимата ученици на летен стаж в Министерство на икономиката и енергетиката. „Амбицията ни е да дадем шанс на младите хора, като се вслушаме в тях“, заяви той. „Учете за знания и ви уверявам, че мечтите ви ще се сбъднат“. Това посъветва министър Драгомир Стойнев младото поколение на България.

"Мениджър за един ден“ е национална инициатива на „Джуниър ачийвмънт България“, която се провежда за 13-а поредна година. Тазгодишното издание събра повече от 1000 ученици и студенти, които имаха възможността за ден да заемат ръководни постове в 350 институции и компании. За първи път в събитието се включват и всички министерства в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар