вторник, 8 април 2014 г.

Ученици от Перник ще научат как се прави успешен бизнес

Професионалната реализация на младите в Европа ще бъде в центъра на дискусия „Европа близо до теб: Гласът на младите“, която Информационното бюро на Европейския парламент в България организира съвместно с Българската национална телевизия на 11 април от 10:00 ч. в зала „22 септември“ в Благоевград.

На следващия ден (12 април) в Червената зала на Американския университет ще се проведе регионалното ученическо състезание „Евроскола“ на Европейския парламент за областите Благоевград, Кюстендил и Перник.

Повече от 26 милиона европейци са безработни, а средното ниво на младежката безработица в ЕС е над 23%, или двойно по-високо от средното. В България процентът на неработещите младежи е дори по-значителен – 28%, което прави проблема със заетостта един от ключовите, пред които се изправят страната и Европа. В отговор на това предизвикателство, ЕС работи по мерки, които да помогнат на младите в подобряването на квалификацията и намирането на професионална реализация, пише cross.bg.


Дискусията е част от поредица от регионални събития, организирани от Информационното бюро на ЕП и БНТ в страната. Тя ще се проведе от 10 ч. в зала „22 септември“ в Благоевград и ще се предава на живо по БНТ 2.

Няма коментари:

Публикуване на коментар