четвъртък, 29 май 2014 г.

Доброволци от БМЧК ще помага на ученици от "Икономиката"

Ателиета за преодоляване на стреса и управляване на емоциите инициира регионалната организация на Младежкия Червен кръст в Перник, съобщи телевизия "Кракра". Те се провеждат по метода „връстници обучават връстници“ в пет училища в Перник сред учениците от четвъртите и осмите класове.

Инициативата се провежда за втора поредна година по програма „Партньори за социална промяна“. Програмата „Партньори за социална промяна“ се реализира на територията на цялата страна, нейната цел е да насърчи гражданската активност на млади хора като инициатори и активни участници в решаването на местни проблеми, които ги вълнуват, както и да допринесе за подобряване състоянието на определена група уязвими хора, предаде телевизия "Кракра".

Пет училища от Перник ще обхванат доброволците от Младежкия Червен кръст- 5- то, 9- то и 10- то училище, Гимназията по икономика и Природо- математическата гимназия. За целта вече от професионални психолози са обучени 4 екипа от по двама доброволци. Всички те влизат в 4-те и 8-те класове, където под формата на игри помагат на учениците да се справят с емоциите, стреса и да конфликтите във взаимоотношенията си. В края на всяко обучение доброволците провеждат анкета сред учениците, в която те отбелязват какво са научили и какви трудности са срещнали. Чрез програмата „Партньори за социална промяна“ се реализират инициативи, които съдействат за социалната ангажираност и разрешаване на определени проблеми на младите хора. Програмата в Перник се изпълнява за втора поредна година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар