понеделник, 9 юни 2014 г.

Нова опасност в училищата: 13-годишни наркомани, 15-годишни дилъри (ВИДЕО)

13-годишни наркомани и 15-годишни дилъри – това е действителността в България. Да си намери дрога е по-лесно, отколкото да си поръчаш пица вкъщи, но за това трябва да се говори с разбиране и с честност, а не с паника и краен морал, каза в студиото на "Дневен ред" терапевтът и бивш наркозависим Желяз Турлаков.

Опитът му показва, че амфетамините са сериозният проблем в момента, тъй като масово се употребяват от деца в училищна възраст, няма симптоматика, а последствията са изключително трудни за овладяване. Амфетамините поразяват централната нервна система и хората буквално полудяват.

Наркозависимостта е социален проблем и в Европа от десетилетия се разглежда като такъв. Ако искаме да се случи промяна, държавата трябва да си влезе в ролята, но у нас тя е част от наркотрафика, категоричен беше той.

Родителите посъветва да не разчитат училището да възпитава децата им. Да ги познават, да общуват с тях, да знаят какви са интересите им, да прекарват време с тях, да бъдат по-демократични, а не крайно морални. Защото преди употребата на каквото и да е вещество, винаги има някакъв сигнал.

ВИДЕОТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар